Somogyi Könyvtár 2013. szeptemberi programja

Somogyi Könyvtár 2013. szeptemberi programja

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

2013. szeptember 2-től szeptember 7-ig
„Bográcsolás a vízparton” - Készül a halászlé  

A 2013. szeptember 6. és 8. között immár XVII. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztiválhoz a Somogyi-könyvtár kamarakiállítással és kvízjátékkal kapcsolódik.
A kérdések 2013. szeptember 2-től a www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők halászlevet nyerhetnek! A megfejtéseket elküldhetik e-mailben (tajekoztato@sk-szeged.hu) vagy leadhatják személyesen a könyvtár földszinti adminisztrációjában.

2013. október 31-ig:

A Szegedi Nemzeti Színház színházi bemutatói előtt a Somogyi-könyvtár a bemutatott előadásokról, a színpadra állított művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban, pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek ajándék áron.

Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné című vígjátékához kapcsolódó könyvtári játék
További részletek itt: www.sk-szeged.hu/jatekok-palyazatok

2013. szeptember 21-ig
Trolikalandok címmel Szegedi Közlekedési Kft. és a Somogyi-könyvtár rajzversenyt hirdet óvodások és általános iskolások részére. Az alkotásokat 2013. szeptember 21-ig név, életkor, lakcím feltüntetésével a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárába, vagy a Szegedi Közlekedési Kft. Ügyfélszolgálati Irodájába kell eljuttatni. Az alkotások kategóriánként kerülnek elbírálásra, a legjobbak készítői értékes nyereményekre számíthatnak.
A szervezők a nyertes műveket 2013. október 4-én teszik közzé a Szegedi Közlekedési Kft. és a Somogyi-könyvtár honlapján, illetve a helyszínen.
A beérkezett alkotásokból kiállítás készül, mely október 4. és 31. között megtekinthető a Somogyi-könyvtárban.

2013. szeptember 16-tól szeptember 21-ig – helyszín: gyermekkönyvtár
Trolikutakodó. A trolibusz-történeti fotókiállításhoz kapcsolódó, gyermekeknek szóló kérdések, játékos feladatok a Szegedi Közlekedési Kft. és a Somogyi-könyvtár honlapján, valamint a gyermekkönyvtárban oldhatók meg. A helyesen válaszolók apró ajándékokban részesülnek.

2013. szeptember 21. – helyszín: gyermekkönyvtár  
Tiszai mesék. A Kulturális Örökség Napjainak keretében a gyermekek a könyvtár nyitvatartási idejében játékos, interaktív feladatokon keresztül kerülhetnek közelebb Szeged szeretett folyójához és a hozzá kapcsolódó mesékhez.


Programok:
2013. szeptember 2. 17.00 – helyszín: alagsori klub
Filmvetítés a MTV Szegedi Stúdiójának archívumából, Bubryák István válogatása:
PÁRBESZÉD A TISZÁVAL (50 perc)
A film 1988-ban, Szeged és Újvidék televízióinak koprodukciójában készült. Festők, írók beszélgetése a Tiszáról, a Tiszához, a Tiszáért.
Rendező: Vicsek Károly

SZEGED SCHUBERTJE (25 perc)
110 éve halt meg (és 155 éve született) Dankó Pista, akit az utókor zenetörténészei tiszteltek meg a címbéli titulussal. Rövid életének összefoglalója ez a kései emlékportré.
Rendező: Marton Árpád

2013. szeptember 10. 16.30 óra – helyszín: 1. emeleti folyóirat-olvasó
Az ezerarcú színész - Gobbi Hilda születésének 100. évfordulójára rendezett emlékkiállítás megnyitója.
A tárlatot megnyitja: Király Levente, a Nemzet Színésze, Kossut- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész
A kiállítás megtekinthető: 2013. október 1-ig.

2013. szeptember 12. 17.00 óra – helyszín: 1. emeleti folyóirat-olvasó
„KollázsMesék”
Távoli tájak és korok vonzásában – Véber Noémi festőművész kiállításának megnyitója
A kiállítást megnyitja: Leichter Ákos galériaigazgató
A tárlat 2013. október 5-ig látható a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében.

2013. szeptember 12-től szeptember 28-ig – helyszín: földszinti aula
CIMÉLIA – KÖNYVKINCSEK  - tárlatvezetések
Szeptemberben több alkalommal is tart tárlatvezetést a Somogyi-könyvtár régi és ritka gyűjteményében található könyvkincsekből szerkesztett kiállítás rendezője.

A bemutatók időpontjai:
szeptember 12., csütörtök 16.30, szeptember 14., szombat 11 és 15 óra;, szeptember 19., csütörtök 16.30, szeptember 21., szombat 11 és 16 óra; szeptember 22. vasárnap 11 és 16 óra; szeptember 26., csütörtök 16.30, szeptember 27, péntek 16.30; szeptember 28., szombat 11 és 15 óra.

Az Európában egyedi vagy csak néhány példányban ismert, fennmaradt kötetekből szerkesztett, hét évszázadot átívelő kiállításon egyebek mellett látható a Szegeden őrzött, legrégebbi kódex, a ’Prágai Misekönyv’ (1492), Dugonics András máig kiadatlan kézirata és könyvtárának különlegesen egyedi darabjai, Liszt Ferenc Szeged javára írt és előadott zongoradarabjának eredeti kézirata (1879) és későbbi kiadása, az egyetlen példányban fennmaradt, rézmetszetű Westhoff kotta (1696); az 1657-1659 között Londonban megjelent, hétnyelvű Biblia és a vele kapcsolatos, ún. Váradi Biblia kiadása (1660-1661); az 1825-ben készült, 682 cm hosszú, római úttérképtekercs, amely ebben a formában valódi unikum; ritka atlaszok és látványos illusztrációkkal díszített, XVI-XVII. századi kiadványok (a míves ábrákon 1479-ben észlelt UFO jelenség, Noé bárkája, a Föld belseje, a camera obscura és egy korai ’lehallgató-rendszer’ képe is látható); védett, egyedi, gótikus és reneszánsz kötésekbe bújtatott könyvek; könyvkötésekből előkerült, eddig ismeretlen nyomtatványok; rovásírásos kéziratlapokat rejtő kötetek és Móra Ferenc egy eddig ismeretlen portréja.
Az egyes tárlók anyaga egy-egy érdekes történetet is rejt.

A program könyvtári tagság nélkül is és ingyenesen látogatható.
Minden érdeklődőt szeretettel vár a Somogyi-könyvtár. (Szeged, Dóm tér 1-4.)

2013. szeptember 17. 16.30 óra – helyszín: 1. emeleti folyóirat-olvasó
Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné - közönségtalálkozó a Szegedi Nemzeti Színház 2013. április 26-i bemutatója elé
Résztvevők: Keresztes Attila rendező és a darab szereplői

2013. szeptember 21-22.
Kulturális Örökség Napjai (KÖN) a Somogyi-könyvtárban
A 132 éve alapított Somogyi-könyvtár Szeged legrégebbi kulturális intézménye, ’új’ épületét 1984-ben adták át, a modern épület anyagában szervesen illeszkedik a Dóm és a Dóm tér architektúrájához. A KÖN alkalmából az épület egyébként zárt részeit (restauráló műhely, könyvraktárak, épületgépészeti terek, Emlékkönyvtár) is meg lehet látogatni – vezetéssel. A könyvtár muzeális gyűjteménye a Nemzeti Kulturális Örökség része. A ’CIMÉLIA – KÖNYVKINCSEK’ - régi és ritka könyvek a Somogyi-könyvtár gyűjteményében ’ című kiállítás mindkét napon a teljes nyitva tartás alatt megtekinthető.

Tárlatvezetések és épületbemutató túra:
1. ’Vizek házai’ – folyók, vizek, tengerek, díszkutak, hidak régi könyvekben.
Kamarakiállítás és bemutató az Emlékkönyvtárban
Kezdési időpontja mindkét napon: 12 és 17 óra
A kiállítás és a bemutató helyszíne az Emlékkönyvtár.
2. A pincétől a padlásig – a Somogyi-könyvtár kevésbé ismert terei.
Épületbemutató túra
Kezdési időpontja mindkét napon: 10 és 14 óra
A túra a Somogyi-könyvtár főbejáratától indul.
3. ’CIMÉLIA – KÖNYVKINCSEK’ –- régi és ritka könyvek a Somogyi-könyvtár gyűjteményében.
Tárlatvezetés
Kezdési időpontja mindkét napon 11 és 16 óra
Helyszín: a Somogyi-könyvtár földszinti kiállítótere.

Gyermekprogram:
Tiszai mesék – A Kulturális Örökség Napjainak keretében 2013. szeptember 21-én (szombaton) a gyermekek a könyvtár nyitvatartási idejében játékos, interaktív feladatokon keresztül kerülhetnek közelebb Szeged szeretett folyójához és a hozzá kapcsolódó mesékhez.

Tematikus séták a városban:
Etelka, aranyliliomok és az árvízi hajós – Jeles személyek a Dugonics temetőben
Folytatva a Kulturális Örökség Napjai korábbi években megkezdett szegedi temetősétáit, idén a Dugonics temetőben nyugvó jeles személyek sírhelyeit látogatjuk meg. Ide temették a sírkert névadóját, az első magyar regényként is számon tartott Etelka szerzőjét, Dugonics Andrást. Negyvennyolcas tisztek, jeles szegedi színművészek és operaénekesek, hírlapírók mellett Felmayer Antal kékfestő, Kálmány Lajos folklorista, plébános sírhelyét is itt találjuk.
Fiatalon, önkezével vetett véget életének Magyar Ede, a szecesszió kiemelkedő tehetségű építésze, az aranyliliomokkal díszített Reök-palota tervezője. Itt alussza örök álmát az 1879-es szegedi nagy árvíz éjszakáján fuldoklók sokaságát megmentő Lázár György, a város későbbi polgármestere is.
A séták mindkét napon 10 órakor indulnak a Dugonics temető Rózsa utcai főbejáratától.
A séta tervezett időtartama 1,5 óra
Előzetes bejelentkezés ajánlott!

Szökőkutak víztükrében – Szökőkutak, díszkutak Szeged belvárosában
A kulturális városnéző séta során Szeged naponta ránk köszönő tereinek, parkjainak, belső udvarainak szökőkútjait, különleges részleteit fedezhetik fel az érdeklődők, megismerve azok történetét is.
A séták mindkét napon 15 órakor indulnak a Somogyi-könyvtár főbejáratától.
A séta tervezett időtartama 1,5 óra
Előzetes bejelentkezés ajánlott!

Vízből nőtt fák
A Nagyárvizet követő újjáépítés során, Szegeden kiemelt figyelmet fordítottak a városfásításra, parkosításra. A korabeli kertkultúra emlékét ma is őrző, még élő, simogatható „szépkorú” fákat felkereső városnéző séta Pádár Zoltán okleveles kertészmérnök szakértő vezetésével.
A séták mindkét napon 15 órakor indulnak a Somogyi-könyvtár főbejáratától.
A séta tervezett időtartama 1,5 óra
Előzetes bejelentkezés ajánlott!

A séták iránt érdeklődőknek ajánlott az előzetes jelentkezés (személyesen a könyvtár adminisztrációjában, telefonon a 62/630-634 vagy 62/425-525-ös telefonszám 117-es mellékét kérve vagy a központi e-mail címen: library@sk-szeged.hu

A programok könyvtári tagság nélkül is és ingyenesen látogathatók.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2013. szeptember 25. 17.00 – helyszín: alagsori klub
Fiatal tehetségek Szegeden
Dr. Szondi Ildikó ötlete alapján hónapról hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi Alapítvány több mint 10 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 11 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.
Vendégek:
Tanítvány: Berki Péter vegyész, az SZTE Sófi Alapítvány Különdíjasa 2012-ben
Mestere: Prof. Dr. Hernádi Klára, a SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Dékánja, aki kiemelkedő oktatói, kutatói és tehetséggondozó tevékenységével rangos tudományos iskolát teremtett.
Házigazda és beszélgetőtárs: Prof. Dr. Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumi Elnöke

Berki Péter 1989. május 22-én született Orosházán. Gimnáziumi tanulmányait szülővárosában, a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában végezte 1999-2007 között nyolcosztályos gimnáziumi osztályban, majd felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karára (SZTE TTIK) Környezetmérnöki BSc szakra. Alapképzése során végig kiemelkedő tanulmányai eredményei mellett már demonstrátori tevékenységet is végzett az SZTE TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékén. Hallgatói évei alatt több tudományos diákköri kutatást is végzett. Elsőként Dr. Unger János témavezetésével, mely munkájának eredményeivel 2010-ben a szegedi TDK konferencián II. helyezést, majd 2011-ben Nyíregyházán, a XXX. OTDK-n I. helyezést ért el a klimatológia szekcióban, és az Unilever Különdíját is elnyerte. Alapfokozatú diplomájának kimagasló eredménnyel való megszerzése után szintén az SZTE-re felvételizett Vegyész MSc szakra. E tanulmányait szintén kiváló eredményekkel végezte, valamint demonstrátorként is tovább tevékenykedett, de immár az Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken. Újabb, már Prof. Hernádi Klára irányítása mellett végzett tudományos diákköri, valamint jelenleg is aktuális kutatási témájával 2012-ben a szegedi TDK konferencián I. helyezést ért el, így munkáját a 2013-ban Egerben megrendezésre került XXXI. OTDK-n is bemutatta. Hallgatói évei alatt 2 nemzetközi konferencián vett részt, ahol összesen 3 poszter prezentációval szerepelt. Eddigi kutatási eredményeiből már 1 nemzetközi szaklapban (Carbon) megjelenő elsőszerzős publikációja is született. Tanulmányi eredményeinek és kutatási tevékenységének elismeréseként 2011-ben az SZTE TTIK Kiváló Hallgatójának választották, a 2011/2012-es és a 2012/2013-as tanévben is elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat, valamint 2012-ben Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Különdíját is. A SZTE TTIK kémiai doktori iskolájába 2013-ban nyert felvételt. Egyetemi évei alatt közösségi munkát is végzett és végez jelenleg is, mivel tanulási nehézségekkel küzdő egyetemi hallgatótársainak valamint középiskolás diákoknak egyaránt szintre hozó különórákat szervezett kémiából, matematikából és fizikából is, mindemellett pedig számos közösségi rendezvény (pl. szakestek) megszervezésében is aktívan részt vett.

KIÁLLÍTÁSOK:

2013. szeptember 1-től szeptember 26-ig – helyszín: földszinti Internet-tér
Tarjáni Kábeltelevízió 25 éve képekben, pillanatokban - fotókiállítás
Ismeretlen és ismerős televíziósok, akik sokszor és sokat mennek Szegedért és környezetéért, értékeket mentenek, fiatalokat karolnak fel és tanítanak, közéleti témákat, kulturális kitérőket, szegedi zenei palettát, sportpéldaképeket villantanak fel egy-egy műsorban
A Tarjáni Kábeltelevíziót 1988-ban hívta életre a Tarján IV. Lakásszövetkezet elnöke Megyesi László. Kis stábjával, Megyesi Anikó, Ifj. Megyesi László, Gallai Ferenc kezdte a munkát heti két adásnappal.
2011. júliusától a TKTV Szeged vezetését Pál Ildikó vette át, s készíti a heti öt adásnapos műsort.
Ennek a 25 évnek a pillanatait elevenítjük fel képekben, melyben volt egy tele-rádiós időszak is sok zenével, kívánságműsorral.

2013. szeptember 2-től 7-ig – helyszín: 1. emelet folyóirat-olvasó
 „Bográcsolás a vízparton” - Készül a halászlé  
A 2013. szeptember 6. és 8. között immár XVII. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alkalmából kiállítás tekinthető meg a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. A tárlaton régi fotográfiák idéznek meg szegedi életképeket, amelyeken a tiszai halászok, a közismert és közkedvelt halászcsárdák, a Tiszán ringatózó halászbárkák
és a Rudolf téri hal- és terménypiac forgataga látható. Az archív felvételeket a bibliotéka helyismereti gyűjteménye őrzi, köztük Bartos László fotósorozatát.
A város határain túl is híres Roosevelt téri Halászcsárda idén korszerűsödött és újult meg a pincéjétől a padlásáig. A kiállítás részeként Illés Tibor objektívén keresztül pillanthatunk be a csárda vendégei számára tiltott területekre is, mint a konyha, vagy az éléskamra. Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács jóvoltából különleges menükártyák, halászati eszközök darabjai színesítik a tárlatot.
A kiállításhoz kvízjáték is kapcsolódik. A Somogyi-könyvtár játékán résztvevő tárlatlátogatók ajándék halászlevet nyerhetnek!

2013. szeptember 5-től szeptember 26-ig – helyszín: gyermekkönyvtár
Fotókiállítás a szegedi trolibusz-közlekedés történetéből - A IV. Európai Trolibusz Naphoz (2013. szeptember 21.) kapcsolódóan a Szegedi Közlekedési KFT. összeállításában trolibusz történeti kiállítás látható a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, mely visszatekint az 1979. április 29-én beinduló trolivonal megnyitására és megidézi a közeljövő modern trolibuszait is.

2013. szeptember 10-től október 1-ig – helyszín: 1. emeleti folyóirat-olvasó
Az ezerarcú színész - emlékkiállítás Gobbi Hilda születésének 100. évfordulójára
Gobbi Hilda (1913-1988) Kossuth-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. Pályáját a Nemzeti Színházban kezdte, amihez haláláig szoros kapcsolat fűzte. Évekig játszott a József Attila- és a Katona József Színházban is. Magánélete és színészi pályafutása összefonódott a baloldali mozgalmakkal. Részt vett a munkásszínjátszásban, művészesteken szavalt, szerepet vállalt a közéletben. Mindig sokat tett színésztársaiért és a színházért; nevéhez fűződik például a Bajor Gizi Színészmúzeum vagy az Ódry Árpád Színészotthon létrejötte. Végrendeletében megalapította az Aase-díjat. Halála után tiszteletére hozták létre a Gobbi Hilda-díjat, és 2007-ben a Nemzeti Színház Stúdiószínpadát róla nevezték el.
A kiállítás a könyvtár dokumentumainak segítségével Gobbi Hilda személyiségének sokszínűségét igyekszik megmutatni magánéletén és főbb szerepein keresztül. A bemutatott személyes tárgyak az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, Bajor Gizi Színészmúzeum gyűjteményéből érkeznek Szegedre.

2013. szeptember 12-től október 5-ig – helyszín: 1. emeleti folyóirat-olvasó
„KollázsMesék”
Távoli tájak és korok vonzásában – Véber Noémi festőművész kiállítása
Véber Noémi 1974-ben született, Cegléden.  Diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Rajz- és Művészettörténeti Tanszakán szerezte 1998-ban. Az elmúlt 5 évben 20 önálló tárlaton mutatta be munkáit hazánkban és külföldön. 15 éve festészetet és grafikát tanít Szegeden. Alkotásaiban a festészet, grafika, kollázs, montázs, mozaik technika kapcsolódik össze a műfajok határait feszegetve és átjárhatóvá téve.
A kiállítás a kollázstechnika sokszínűségét, játékosságát, kifejezőerejét hangsúlyozza.
A felhasznált anyagok spektruma igen széles, az egyszerű papírtól kezdve, az üveg, kő, kagylóhéjon át egészen a természeti formákig, minden megtalálható a képekbe építve.
Az inspiráció, mely a képek kiindulópontja volt, szintén sokszínű, a virágos kerttől indulva, az erdőkön, tengereken, óceánon át egészen a navaho indián kultúráig jutunk a kollázsokat szemlélve.
A kiállításon szerepel a 2012-es „Interior Design” Nemzetközi Kollázspályázaton 1. díjat kapott kollázskép is.
Díjak:  Nemzeti Kulturális Alap díja
            Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. szakmai díja
            Országos Kisplasztika Tárlat díja
            Interior Design Nemzetközi Kollázspályázat Fődíja

2013. szeptember 12-től október 3-ig – helyszín: 2. emelet
125 éve született Tersánszky Józsi Jenő - kamarakiállítás
Az egyik legkülönösebb írónk kortársaival ellentétben abban reménykedett, hogy nem csupán irodalmi sikerei, hanem különleges találmányai, zenei képességei révén lesz közismert. A könyvtári kamaratárlat e rendhagyó irodalmi személyiségnek állít emléket.

2013. szeptember 12-től október 9-ig – helyszín: 2. emelet
Az irodalom hercege: 150 éve született Herczeg Ferenc - kamarakiállítás
A két világháború közötti magyar irodalom egyik legnépszerűbb írójára, az Új idők című irodalmi hetilap szerkesztőjére emlékezünk, akit Nobel-díjra is jelöltek Az élet kapuja című regényéért.

2013. szeptember 26-tól október 3-ig – helyszín: 2. emelet
Európa a nyelvek tárháza - kamarakiállítás
2001 óta szeptember 26-a az európai nyelvek ünnepe. Európában 23 hivatalos nyelv a több mint 60 őshonos közösség regionális vagy kisebbségi nyelvével együtt igazi nyelvi a kavalkádot alkot.
Az Európai Unió és az Európa Tanács célja, hogy felhívja a figyelmet Európa nyelvi sokszínűségére.

2013. szeptember 30-tól október 13-ig – helyszín: gyermekkönyvtár
Lufival festett legendák – a Székelyföldről érkező Szemenyei Dorka illusztrátor és Csatai Gergő lufizsonglőr kiállítása a Magyar Népmese Napja alkalmából. A rendhagyó kiállításon hol lufiszobrok formájában, hol színes képként bukkannak elő a mesék szereplői és történetük.

2013. október 9-ig – helyszín: földszinti aula
CIMÉLIA – KÖNYVKINCSEK  –  régi és ritka könyvek Somogyi-könyvtár gyűjteményében
2013 a könyvtár számára kétszeresen is jubileumi év: 125 éve halt meg az alapító, Somogyi Károly és 130 éve, 1883. október 16-án nyitotta meg Ferenc József a Somogyi-könyvtárt.
Az ünnepi év kiállítása válogatás a Somogyi-könyvtár egyedi ritkaságaiból: Magyarországon unikális és Európában is csak néhány példányban ismert, fennmaradt kötetekből. Néhány, kiemelt példa: látható lesz a Szegeden őrzött, legöregebb kódex, a ’Prágai Misekönyv’ (1492), Dugonics András máig kiadatlan kézirata és könyvtárának különlegesen egyedi darabjai, Liszt Ferenc Szeged javára írt és előadott zongoradarabjának eredeti kézirata (1879) és későbbi kiadása, az egyetlen példányban fennmaradt, rézmetszetű Westhoff kotta (1696) és az e példányon alapuló, későbbi kiadások; az 1657-1659 között Londonban megjelent, hétnyelvű Biblia és a vele kapcsolatos, ún. Váradi  Biblia kiadása (1660-1661); ritka atlaszok és látványos, kézzel színezett XVI-XVIII. századi kiadványok, valamint védett, egyedi, gótikus és reneszánsz kötésekbe bújtatott könyvek.
Külön fejezetet alkotnak majd az első szegedi nyomda (1801), a Grünn nyomda egyedi nyomtatványai.

A kiállítást a kötetek művészi illusztrációinak nagyméretű, poszter-reprodukciói egészítik ki, mintegy tagolják a tárlat egyes fejezeteit. A könyvek ’lapozhatóakká válnak’ azáltal, hogy egy nagyképernyős televízión végtelenített diavetítés lesz látható a kiállított kötetek digitalizált képeiből.

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a programmal:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.161.179.218 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot