PsychArt24 Képzőművészeti maraton a diszkrimináció ellen

PsychArt24 Képzőművészeti maraton a diszkrimináció ellen

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

Hangolódj rá! Éld át! Fess velünk!

2017. év szeptemberében a Budapesten és Szegeden élőknek ugyanabban a 24 órában lesz lehetőségük részt venni a rendezvényen és megtapasztalni a közös alkotás örömét. A Budapest Art Brut Galéria decemberben kiállítás keretében mutatja be a 24 óra alatt készült alkotásokból összeállított válogatást. A Magyar Telekom NyRt. támogatása lehetővé teszi, hogy a két helyszín 24 órán keresztül élő kapcsolatban legyen egymással.

Mindkét helyen nagy kivetítőkön láthatjuk egymást és kommunikálhatunk a nap eseményeivel kapcsolatban (hivatalos megnyitó, élő kapcsolás műsorvezetővel, zenei műsorok mindkét helyszínen, divatbemutató, záró események).

2010-ben a Moravcsik Alapítvány munkatársai és a Budapest Art Brut Galéria alkotóközössége életre hívott hazánkban egy olyan egyedülálló kezdeményezést, melynek során a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljanak a pszicho-szociális fogyatékossággal élők ellen irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszichiátriai betegek köré emelt falak lebontásához.

Hivatásos és amatőr művészek valamint pszichoszociális fogyatékossággal élő (art brut) alkotók, a PsychArt 24 – művészeti maraton keretében képekben fogalmazzák meg, érzéseiket, hogyan látják, és érzékelik az őket körülvevő világot.

Minden évben 24 óra, 30 kiló festék, 70db (Budapest) 40db (Szeged) festőállvány, 400 ecset várja az alkotni vágyókat.

A rendezvény különlegessége, hogy a pszicho-szociális fogyatékossággal élők nemcsak mint art brut alkotók, hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói is részt vesznek a projektben.

Helyszínek: Semmelweis Egyetem EOK 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-47.
Szegedi Tudományegyetem TIK 6722 Szeged, Ady tér 10.

Részvétel INGYENES!

Információ a www.artbrut.hu és a http://www.klinikaikozpont.u-szeged.hu/psych/hu/ honlapokon és a bpartbrut@gmail.com email címen.

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a programmal:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.145.124.143 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot