Kolpert úr

Kolpert úr
Telefon: 62/554-713; 62/554-714; 62/554-715; 62/554-716
Fax: 62/554-711

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

Vérbő komédia.

Írta: David Gieselmann.

Fordította: Forgách András

A játék öt szereplőre épül. Egy káoszkutató matematikus és a barátnője vendégségbe hívnak egy ifjú párt: egy építészt és annak titkárnő feleségét. A házigazdák nem viszik túlzásba a készülődést, a vacsorát egy pizzafutárral hozatják. Zavarba hozó helyzetet viszont annál inkább produkálnak. Mert a darab címében szereplő Kolpert úrról bár igen sok szó esik, mégsem tudni, hogy él-e avagy meghalt. És ha van egyáltalán holttest, akkor sem tudni, hogy az antik ládában vagy a szekrényben lapul.

David Gieselmann 1972-ben született Kölnben. A mai német dráma egyik legmeghatározóbb alakja. Ismertté Herr Kolpert című darabja tette, melyet először a kortárs dráma fellegvárában, a londoni Royal Court Theatre-ben mutattak be.

„Ennél feketébb komédiát még nem írtak. David Gieselmann briliáns darabja nemcsak kifigurázza erőszak iránti lelkesedésünket – mely manapság számos film és dráma alapja -, de érdekes módon ki is elégíti azt. Ami nagyon tetszik a darabban az az, hogy egyszerre klasszikus és posztmodern: játszik a történetmesélés késleltetésével, miközben kulturális utalások sorát vonultatja fel. A holttestet rejtő ládát Gieselmann Hitchkock A kötél című filmjéből kölcsönözte. A vendégfogadó és a vendég házaspár ötletét Albee Nem félünk a farkastól című drámájából vette. A cselekmény véres kibontakozása pedig Tarantino Ponyvaregényét idézi. De Gieselmann sokkal több, mint jól képzett, divatos szerző. Valójában zaklatott moralista, aki ki meri mondani, hogy Németországban és másutt is létezik a nagyvárosi unalom, az érzelmi kiüresedettség.”
The Guardian

Szereplők
Edith Mole: Kéner Gabriella
Bastian Mole: Kárász Zénó
Ralph Droht: Sorbán Csaba
Sarah Dreher: Borsos Beáta
Pizzás: Barnák László
Luigi: Báhner Péter

* * *

Súgó: Vojta Margit
Ügyelő: Báhner Péter
Rendezőasszisztens: Bacsa Erika
Rendező: Hollós Gábor

Időpontok
február 12., 19 óra Bérletszünet
február 13., 19 óra Bérletszünet

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a programmal:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.145.173.91 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot