Harmóniában a Sporttal konferencia

Harmóniában a Sporttal konferencia

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

Egy rendezvény az amatőr-, hobbi- és szabadidő-sportolók számára, és mindazoknak, akik már eldöntötték, hogy rendszeres testmozgással szeretnének változtatni életmódjukon. Szakmai és motivációs, interaktív előadásokkal várjuk az érdeklődőket.

upload/program/242/24146/lead_270w.jpg


A nap első felében előadóink szakmai segítséget nyújtanak abban, hogyan érhetjük el, hogy a testmozgás valóban az egészségünket szolgálja, hogyan élvezhetjük a sportolás előnyeit, minimalizálva a sérülésveszélyt, hogyan segíti a megfelelő táplálkozás fejlődésünket.

Témáink:

Sportoljunk okosan! - Mi történik az izmokban, hogyan termelnek energiát, mi befolyásolja fejlődésüket? Hogyan határozható meg egyszerűen a személyre szabott ideális edzésintenzitás? Miért fontos ellenőrizni a pulzust edzés közben? Mi az oka, ha nincs fejlődés, min változtassak?
Előadó: Dr. Barnai Mária - Gyógytornász-fizioterapeuta, főiskolai docens. A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Fizioterápiás Tanszékének vezetője.

Fitten Egészségesen – sport és táplálkozás

- A szabadidejükben sportolók célja általában a jó erőnlét, a teljesítmény fokozása és a testsúly kontrollálása. Mindehhez elengedhetetlen a célszerű, tudatos táplálkozás, hogy tudjuk, mikor mire van szüksége szervezetünknek, a különböző tápanyagokhoz milyen forrásból és mekkora mennyiségben juthatunk hozzá. Mit célszerű edzés előtt és edzés után fogyasztani?
Előadó: Lada Szilvia- Dietetikus, a Szegedi Tudományegyetem Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatás Dietetikai Szolgálatának tagja, az I. számú Belgyógyászati Klinika munkatársa, a MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Dietetikai Tagozatának képviselője.

A nap második felében előadóink személyes példájukon keresztül mutatják meg, hogy miért érdemes a rendszeres testmozgást bevezetni mindennapjainkba. Bemutatják, hogy ők milyen célokat tűztek ki maguk elé, amikor elindultak az úton, milyen nehézségekkel küzdöttek meg, és milyen eredményeket értek el.

A szétnyílt hasizom jelentőségéről, helyreállításának lehetőségeiről, a sérült hasizommal történő sportolásról tájékoztat dr. Hagymásy Márta fitness- és Love Your Belly oktató.

A nap végén sztárvendégünk, Maráz Zsuzsanna ultrafutó, egészségügyi dolgozó, az Esztergomi Futóművek ASE tagja,és a Hospice Alapítvány jótékony futója tart előadást sportpályafutásának történetéről. Zsuzsanna 30 éves kora óta fut,40 évesen kezdett versenyezni és azóta nincs megállás. Kétszeres Spartathlon dobogós, háromszoros Ultrabalaton  győztes és női pályacsúcstartó, a világranglista első helyén áll 12 órás futásban.

Jelentkezés, regisztráció és a rendezvénnyel kapcsolatos minden információ: http://konferencia.progrun.hu/
Jegyár: elővételben 4900 Ft, a helyszínen: 6400 Ft
További információk, jegyvásárlás: konferencia.progrun.hu
Email: konferencia@progrun.hu

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a programmal:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.80.123.20 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot