Ale Ildikó: Vetületek

Ale Ildikó: Vetületek

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

Vetületek.

A Vetületek c. kiállítást 2017.09.18-án hétfőn, 17.00 órakor Szilágyi András filozófus, költő ajánlja az érdeklődők figyelmébe Gyulán, Az Erkel Ferenc Művelődési Központ Galériájában.

A tárlat október 15-ig látogatható.                 
 
A Vetületek c. kiállítás átfogó egységét a Tájaim és a Textilpillanatok sorozatok adják, azonban még további hat mű - Csendéletek, Álom-lapok, Mese, Éjjeli séta- együttese biztosítja a 27 pasztell alkotás erős szövedékét. A Tájaim sorozat megtekintésekor utazások emlékeiből kivetülő és képzelet szülte tájképek, színes tájmetszetek fogadják a nézőt.

A felülnézetből rajzolt képzeletbeli útrendszerek sűrűjében akár saját útjuk kifürkészésére is vállalkozhatnak a tárlatlátogatók.

A Textilpillanatok sorozat tíz képe arra a véletlenszerűen kialakuló atmoszférára épít, amit az ember nap, mint nap, akarva-akaratlanul hoz létre miliőjében. Sokak számára a hétköznapokban észrevétlen marad, milyen különös, expresszív forma - és színkapcsolatok keletkeznek a heverőre, székre, fotel karfájára vetett ruhák, kendők, blúzok, párnák pár pillanatnyi találkozásából. A teregetés során is az esetlegességben rejlő sokféleség egyedi látványa vonzza magához az annak szépséget felismerő ember tekintetét. A függöny, mint a külső és belső világ elválasztásának eszköze mintázatával vagy mintanélküliségével, csupán anyagminőségével is folyamatosan hat.

Gyakran érintjük meg azzal a szándékkal, hogy fényt engedjünk be vagy kirekesszük a kíváncsisággal együtt. Elkerülhetetlen, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt a jelenséget, amikor a textil a maga lágyságából eredően a nyitott ablakon át beszökő szellő hatására hullámzó mozgásba lendül vagy éppen órákon, napokon át mozdulatlan állapotában marad. Érzékeny alkotói megfigyelések vetületeit közvetítik a sorozat darabjai.

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a programmal:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.167.44.32 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot