„Mindennapi ételünk…” - kalandozások a magyar népi konyhában

„Mindennapi ételünk…” - kalandozások a magyar népi konyhában
Mobil: +36-30-501-2822

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

 
Ebben az évben új programsorozatot indítunk melynek középpontjában a magyar népi táplálkozási szokási állnak. Megnézzük milyen ételeket készítettek elődeink mindennapokban illetve egy-egy évszakhoz vagy ünnephez kapcsolódóan. Elkészítjük Szeged vidékére jellemző ételeket.  Áttekintjük milyen hatások érték a magyar konyhát illetve egy-egy étkezés milyen szerepet töltött be egy család vagy egy kisebb közösség életében.

Böjti ételeink, böjti szokásaink
Program: A mai kor emberének az életében a böjt ismét fontos szerepet tölt be. Sokan sokféle böjtöt végeznek. De mit jelentett a régmúlt emberének a böjt?  Milyen típusai voltak? Milyen szabályok szerint végezték? Mindezekre a kérdésekre keressük a választ első foglalkozásunkon.
Közösen készített ételek: kenyérlepény, cibereleves, ganca
Részvételi díj: 800 Ft/fő

upload/program/194/19336/lead_280w.jpg

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a programmal:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.227.104.53 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot